20000 ЄВРО – ГРАНТИ ДЛЯ ПІДТРИМКИ МАЛОГО БІЗНЕСУ

КОЛИ: до 31 жовтня 2022 року

ДЕ: Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Київська

ГАЛУЗІ: усі галузі, крім: виробництво або торгівля зброєю та військовим спорядженням; виробництво або торгівля алкогольними напоями; виробництво або торгівля тютюновими виробами; виробництво або торгівля радіоактивними матеріалами; виробництво, торгівля або використання необроблених азбестових волокон; виробництво або торгівля фармацевтичними препаратами; виробництво або торгівля пестицидами/гербіцидами, які зняті з міжнародного виробництва або заборонені.

❗️Ми допомагаємо в оформленні та подачі заявки на цей грант❗️

Замовити оформлення грантової заявки

Можливості

14 жовтня 2022 року об 11:00 МОМ проведе вебінар, під час якого Ви зможете отримати роз’яснення щодо процесу подання заявок. Посилання для реєстрації на роз’яснення щодо процесу подання заявок. Посилання для реєстрації на вебінар:

Посилання для реєстрації (http://surl.li/dgnnb )

Відеозапис вебінару буде доступний на сайті Business.Diia за посиланням: https://business.diia.gov.ua/marketplace/finansuvanna – в розділі грантові програми (Програма SME Boost / Розвиток МСП)

Етапи та критерії оцінювання заявок:

Перший етап. Попереднє оцінювання

1) Перевірка на відповідність технічним параметрам і критеріям прийнятності (повнота та правильність заповнення заявки, відповідність критеріям для малого підприємства, рік реєстрації тощо).

Заявки будуть відібрані згідно з формальними критеріями та пріоритетами для відбору підприємств у рамках цього оголошення. Заявки, які не пройдуть технічне оцінювання, будуть відхилені.

Другий етап. Презентація бізнес-планів

Попередньо відібрані кандидати будуть запрошені на наступний етап, на якому заявник повинен буде підготувати більш деталізовану заявку (бізнес-план) і презентувати проєкт відбірковій комісії, до якої входитимуть експерти МОМ та органів державної влади.

Буде проведена додаткова перевірка відповідності критеріям прийнятності (рік реєстрації, діяльність підприємства, зобов’язання створити певну кількість робочих місць тощо).

Для прийняття остаточного рішення щодо надання гранту представники МОМ можуть здійснювати додаткові моніторингові візити на підприємство або заплановане місце ведення бізнесу.

2) Експерти МОМ оцінюватимуть заявки та такими критеріями:

Критерій Максимальний бал Питома вага
Доцільність бізнесу (додана вартість, товар/послуга, розмір і тенденції ринку, частка ринку та обсяг продажів, цільова аудиторія) 10 15%
Аналіз конкурентного середовища (аналіз конкурентів, включаючи їхні сильні та слабкі сторони, географію, частку ринку, ціни) 10 5%
Маркетинговий план (рекламна стратегія, яку підприємство впровадить для продажу своїх товарів/послуг) 10 5%
Операційний план (опис процесу переміщення, місцезнаходження, приміщення, матеріальних ресурсів (обладнання тощо), плану відновлення виробництва) 10 15%
План управління персоналом (управління та організаційна структура, наявність кваліфікованого персоналу та досвідченої команди) 10 15%
Фінансові результати бізнесу (прогнозований фінансовий звіт і рух коштів) 10 15%
План використання гранту (доцільність і економічна ефективність запланованих витрат, чіткі та вимірювані цілі, які будуть досягнуті завдяки кожному траншу, надання вчасного фінансового звіту) 10 10%
Сталість (здатність вести бізнес без негативного впливу на довкілля (енергоефективність, безвідходність) та з користю для громади (працевлаштування вразливих категорій населення, наприклад, ВПО) 10 10%
Оцінка ризиків і план їхнього пом’якшення 10 10%

Третій етап. Підписання договору та надання гранту

Схвалення планів використання грантів та підписання грантових договорів між МОМ і підприємствами, які успішно пройшли другий етап відбору.

Можливо, ви захочете самостійно оформляти грантові заявки й на постійній основі отримувати безповоротні грантові кошти на свої проєкти!? А щоб ви навчилися робити це правильно, ми розробили для вас: 

🔴 Онлайн курс з написання грантових проєктів ТУТ

🔴 Посібник “ЯК ОТРИМАТИ ГРАНТ!” Детальніше ТУТ