ДЕДЛАЙН: 25 листопада 2025 року
ДЕ: вся Україна
ГАЛУЗІ: громадський сектор, охорона здоров’я, для молоді, освіта
❗️Ми допомагаємо в оформленні та подачі заявки на цей грант❗️
Замовити оформлення грантової заявкиБФ «Здоров’я жінки і планування сім’ї» запрошує зареєстровані в Україні неприбуткові організації громадянського суспільства (ОГС) до участі у конкурсному відборі для участі і реалізації заходів з розвитку культури здорового харчування та вдосконалення системи організації харчування у закладах дошкільної освіти.
Метою конкурсу є відбір виконавців для реалізації комплексного проєкту, спрямованого на розвиток культури здорового харчування серед дітей дошкільного віку, удосконалення практик приготування страв у закладах дошкільної освіти, підвищення кваліфікації кухарів і педагогічного персоналу, а також створення сучасних навчально-методичних матеріалів та рецептів для впровадження принципів здорового харчування.
Лот №1. Розробка та впровадження інтерактивних освітніх матеріалів із питань здорового харчування для роботи з дітьми дошкільного віку. Виконавець має забезпечити комплексну реалізацію завдань, спрямованих на підтримку формування здорових харчових звичок у дітей дошкільного віку шляхом створення, апробації та поширення сучасних освітніх матеріалів для виховної роботи у закладах дошкільної освіти, а також забезпечення широкої інформаційної підтримки ініціативи.
Завдання та очікувані результати
-
Проаналізувати потреби закладів дошкільної освіти щодо забезпечення методичними, дидактичними та інтерактивними матеріалами з тематики здорового харчування дітей, а також дійснити огляд національних та міжнародних практик освітньої та виховної роботи із питань здорового харчування для дітей дошкільного віку.
-
Розробити та апробувати інтерактивні навчально-методичні матеріали для роботи з дітьми дошкільного віку.
-
Виготовити та розповсюдити методичні комплекти (щонайменше 100 шт.) для визначених Проєктом закладів дошкільної освіти. у 7 областях (Дніпропетровська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська).
-
Забезпечити висвітлення результатів реалізації заходів в рамках Лоту №1 на профільних освітніх ресурсах, інформаційних і медійних платформах із сумарним охопленням не менше 150 000 користувачів із числа цільових аудиторій (працівники закладів освіти, батьки, представники громад).
Лот №2. Розробка, апробація та поширення збірника рецептур і технологічних карток для організації харчування у закладах дошкільної освіти. Виконавець має забезпечити розроблення, апробацію та впровадження сучасного збірника рецептур і технологічних карток для закладів дошкільної освіти з урахуванням принципів здорового харчування, вікових потреб дітей та вимог нутріціології, а також підготовку фахівців закладів дошкільної освіти до практичного застосування оновлених підходів у харчуванні дітей.
Завдання та очікувані результати
-
Проаналізувати практику організації харчування у закладах дошкільної освіти (в т.ч. нормативно-правову базу, вимоги, стандарти та щоденну практику).
-
Розробити рецептури страв і відповідні технологічні картки з урахуванням принципів сучасного здорового харчування та вимог організації харчування дітей дошкільного віку, забезпечити проведення експертизи та погодження матеріалів із фахівцями з гігієни харчування та харчової безпеки.
-
Підготувати збірник рецептур і технологічних карток, що містить від 350 до 500 рецептур і технологічних карток для харчування дітей віком 2–6 років.
-
Видати та поширити збірник рецептур у друкованому форматі (не менше 150 примірників) та електронній версії, забезпечивши відкритий онлайн-доступ до електронної версії.
-
Підготувати та провести презентаційний захід з представленням збірника та забезпечити інформаційне висвітлення проєкту у засобах масової інформації та соціальних мережах із досягненням охоплення не менше 100 000 осіб із числа цільових аудиторій (освітяни, батьки, представники громад).
-
Організувати навчання персоналу закладів дошкільної освіти з приготування страв за новими рецептурами для представників не менше 30 закладів дошкільної освіти із числа партнерських громад проєкту.
Тривалість реалізації: грудень 2025 року – листопад 2026 року.
Для кого
-
Виконавцем проєкту може бути громадська організація, зареєстрована відповідно до законодавства України, що має статус неприбутковості. Організація має надати копії установчих і реєстраційних документів.
-
Виконавець має надати підтвердження досвіду та експертизи у таких сферах, як організація дитячого харчування, розроблення навчально-методичних матеріалів або освітніх програм, проведення інформаційних кампаній, навчань і тренінгів для кухарів, вихователів або педагогів.
-
Виконавець проєкту має підтвердити наявність команди та профільних фахівців для ефективної реалізації завдань проекту.
Сума
Не вказано.
Дедлайн
Заявки подаються за встановленими шаблонами проєктної заявки та бюджетної пропозиції.
Аплікаційна форма має містити інформацію про заявника (юридичну особу, команду, досвід), опис пропонованих заходів, робочий план реалізації лотів з етапами, очікуваними результатами та строками;
Детальний бюджет з розрахунком адміністративних та програмних витрат.
Заявки приймаються до 23:59 25 листопада 2025 року.

