ПРОЄКТИ ВИВЧЕННЯ ВІДНОВЛЮВАНОЇ ЕНЕРГЕТИКИ

ДЕДЛАЙН: 10 грудня 2024

БЮДЖЕТ: 80 000 000 євро

❗️Ми допомагаємо в оформленні та подачі заявки на цей грант❗️

Замовити грант під ключ

Очікуваний результат

Ця тема спрямована на фінансування проектів, які сприяють досягненню цілей і завдань Європейської зеленої угоди, а також Паризької угоди та кліматичних та енергетичних цілей до 2030 року та цілей ЄС відповідно до багаторічної робочої програми. Очікується, що фінансова допомога сприятиме розробці та впровадженню проектів  що призведе до економічно ефективного досягнення цілі щодо відновлюваних джерел енергії до 2030 року в ЄС.

Мета

Сприяють транскордонному співробітництву між державами-членами у сфері планування, розвитку та економічно ефективного використання відновлюваних джерел енергії, а також сприяють їхньому розвитку. інтеграція через об’єкти зберігання енергії та з метою внеску в довгострокову стратегію декарбонізації Союзу, завершення внутрішнього енергетичного ринку та підвищення безпеки постачання.

Сфера застосування

Ця тема відноситься до проектів для досліджень, які сприяють реалізації проекту.. Дослідження включають діяльність, необхідну для підготовки транскордонного впровадження проекту ВДЕ, наприклад, підготовчі, картографічні, техніко-економічні, оцінювальні, тестові та валідаційні дослідження, у тому числі у формі програмного забезпечення та будь-яких інші заходи технічної підтримки, включаючи попередні дії для визначення та розвитку транскордонного проекту ВДЕ та прийняття рішення щодо його фінансування, такі як дослідження відповідних ділянок та підготовка фінансового пакету. Дослідження може охоплювати поглиблене дослідження та дослідження факторів ризику проекту, наприклад питань безпеки, технічних, екологічних, нормативних, економічних чи юридичних питань, щоб визначити, чи слід реалізовувати проект і яким чином. У виправданих випадках дослідження можуть також включати пілотні проекти, такі як пілотні установки, які в кінцевому підсумку необхідні для випробування технологій, що знаходяться на TRL 7-8, інноваційних процесів або методів. Такі пілотні проекти повинні бути суворо пов’язані з прийнятними компонентами проекту. Для більш зрілих проектів дослідження може мати на меті просування проекту через стадію розробки до остаточного інвестиційного рішення (FID) і може включати дослідження інженерного та проектування (FEED), дослідження технічного дизайну, геофізичні дослідження, дослідження морського дна, завдання, пов’язані з територіальним плануванням, екологічною оцінкою та порівнянними дослідженнями, якщо це застосовно. Діяльність також може включати залучення зацікавлених сторін і закупівлі для етапу будівництва. Дослідження також може бути використане для детального викладення операційних аспектів співпраці, таких як точна юридична структура фінансової угоди, наприклад, транскордонний тендер або нормативна структура проекту співпраці, або домовленості про розподіл витрат і вигод між країнами-учасниками. Для кожного з проектів CB RES перелік компонентів, які входять до статусу. Пропозиції щодо досліджень можуть охоплювати будь-які елементи проекту статусу, що містяться в технічній документації. Хоча фокус дослідження має бути пов’язаний із компонентом проекту, пов’язаним із виробництвом відновлюваної енергії, у випадку проектів з додатковими елементами (виробництво, що не пов’язане з ВДЕ), такими як мережева інфраструктура, сховища, перетворення електроенергії з відновлюваних джерел, дослідження можуть також охоплюють взаємодію між цими елементами та компонентом відновлюваної енергії, якщо заявники обґрунтовують, що ефективність дослідження буде вищою, коли воно охоплює налаштування проекту в цілому.

Узяти участь

Замовити грант під ключ

Ми допомагаємо оформити та зареєструвати вашу організацію як партнера від України для участі у міжнародних грантових програмах Європейської Комісії.

Можливо, ви захочете самостійно оформляти грантові заявки й на постійній основі отримувати безповоротні грантові кошти на свої проєкти!? А щоб ви навчилися робити це правильно, ми розробили для вас: 

🔴 Онлайн курс з написання грантових проєктів ТУТ

CEF-E-2025-CBRENEW-STUDIES