ТРАНСКОРДОННІ ПРОЄКТИ ВІДНОВЛЮВАНОЇ ЕНЕРГЕТИКИ

ДЕДЛАЙН: 16 січня 2025

БЮДЖЕТ: 80 000 000 євро

❗️Ми допомагаємо в оформленні та подачі заявки на цей грант❗️

Замовити грант під ключ

Очікуваний вплив

Це конкурс заявок на отримання грантів ЄС у сфері енергетики в рамках програми Європейської Комісії, що стосується проєктів з відновлюваної енергетики — як для споживання, так і для продажу. Проєкт повинен продемонструвати інтеграцію у загальноєвропейську енергетичну мережу, інноваційність, підвищення безпеки постачання.

Цілі конкурсу: сприяти розробці проєктів, що становлять спільний інтерес, пов’язаний із подальшою інтеграцією у енергетичний ринок завдяки сумісності мереж через кордони, а також сприяють:

декарбонізації економіки;

енергоефективності; 

забезпеченню безпеки постачання.

Фінансування включає роботи з закупівлі, постачання та розгортання компонентів, систем та послуг, включаючи програмне забезпечення, розробку, будівництво та монтаж, приймання установок та запуску проекту з відновлюваної енергетики. Фінансування може покривати до 50% витрат на проєкти з розробки та будівництва, і до 70% для проєктів, що реалізуються у віддалених регіонах Європи. Статті витрат: закупівля обладнання, товари, послуги, персонал проєкту та будівництво СЕС, вітрових станцій.

Проєкти мають відповідати статусу транскордонного проекту з відновлюваної енергетики, що передбачає інтеграцію до загальноєвропейської енергетичної мережі.

Заявки можуть подавати як окремі юридичні особи, так і групи організацій у складі консорціуму з країн ЄС та асаційованих країн CEF (в тому числі Україна). Вибір форми подачі залежить від складності проєкту та його масштабів.

Одноосібна заявка може подаватися від державних або приватних організацій.

Консорціум може складатися з бенефіціара та інших учасників, таких як асоційовані партнери, субпідрядники, треті сторони, які роблять внески в натуральній формі, тощо.

Загальний бюджет конкурсу 80 000 000 євро. Мінімальна та максимальна сума грантів не встановлені. Сума фінансування залежить від обсягу проєкту, потреб і бюджету, поданого у заявці, а також відповідності проєкту до критеріїв програми.

Узяти участь

Замовити грант під ключ

Ми допомагаємо оформити та зареєструвати вашу організацію як партнера від України для участі у міжнародних грантових програмах Європейської Комісії.

Можливо, ви захочете самостійно оформляти грантові заявки й на постійній основі отримувати безповоротні грантові кошти на свої проєкти!? А щоб ви навчилися робити це правильно, ми розробили для вас: 

🔴 Онлайн курс з написання грантових проєктів ТУТ

CEF-E-2025-CBRENEW-WORKS